Me and my balls

Ik ben Jelte Van Roy,


een heel klein beetje ouder dan 40 jaar en ik heb ballen. Wereldballen.

Wanneer mijn passie voor koken, feesten (geven) en zin voor drama het pad kruisten met een onverwachte zee van tijd tijdens de lockdown in maart 2020, kreeg het idee voor dit kookboek vorm.

Ik had het jaar daarvoor een balletjesmenu samengesteld voor een feest en kreeg dikwijls de vraag om dit uit te lenen. Een banale discussie over de oorsprong van gehaktballen bracht de (aha!) bal aan het rollen. De verhalen over balletjesrecepten blijken eindeloos! En het is verbazend hoeveel variaties er bestaan over de hele wereld in soorten balletjes.

Wereldballen groeide uit tot een kookboek, gemaakt met een portie lef, plezier en een team met ballen: styliste Kiala Freysen, fotografe Katya Chekina en vormgeefster Kathleen Lauwers.